Beograđani će se voziti "ikarbusom"

Bez autora
Oct 21 2011

Pobednik tendera Gradskog saobraćajnog preduzeća za nabavku 25 niskopodnih autobusa je "Ikarbus". Svaki autobus vredi 160 hiljada evra a na ulicma će biti u proleće. Gradsko saobraćajno preduzeće je, kako se navodi u njihovom saopštenju, radi povećanja kvaliteta usluga javnog prevoza i modernizacije autobuskog voznog parka, tokom ove godine raspisao dva tendera za nabavku 25 niskopodnih zglobnih autobusa i 10 autobusa na pogon prirodnim gasom (CNG). Novi niskopodni autobusi će od proleća prevoziti građane, a u narednom periodu prioritet GSP-a biće nabavka novih vozila i modernizacija voznog parka. To preduzeće je u proteklom periodu nabavilo 83 nova niskopodna solo trolejbusa, pet tramvaja (iz Španije), a do kraja godine će stići 10 autobusa na CNG pogon, čime će se značajno smanjiti štetni uticaj na životnu sredinu.

Beograđani će se voziti "ikarbusom"Pobednik tendera Gradskog saobraćajnog preduzeća za nabavku 25 niskopodnih autobusa je "Ikarbus". Svaki autobus vredi 160 hiljada evra a na ulicma će biti u proleće.

Gradsko saobraćajno preduzeće je, kako se navodi u njihovom saopštenju, radi povećanja kvaliteta usluga javnog prevoza i modernizacije autobuskog voznog parka, tokom ove godine raspisao dva tendera za nabavku 25 niskopodnih zglobnih autobusa i 10 autobusa na pogon prirodnim gasom (CNG).

Novi niskopodni autobusi će od proleća prevoziti građane, a u narednom periodu prioritet GSP-a biće nabavka novih vozila i modernizacija voznog parka.

To preduzeće je u proteklom periodu nabavilo 83 nova niskopodna solo trolejbusa, pet tramvaja (iz Španije), a do kraja godine će stići 10 autobusa na CNG pogon, čime će se značajno smanjiti štetni uticaj na životnu sredinu.

Autobusi na CNG pogon biće kupljeni sredstima GSP-a, a kako se navodi, proivešće ih domaća kompanija iz Kragujevca, kako bi se podstakao razvoj domaće industrije.

Osim nabavke novih autobusa, radiće se i na nabavci 15 zglobnih trolejbusa, čime će trolejbuski vozni park biti u potpunosti unificiran i osavremenjen.

Prema planovima Grada Beograda, 2012. godine se očekuje i raspisivanje tendera za nabavku 150 novih niskopodnih autobusa najnovije generacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik